Nieuws


Image

Oogst van bloemen, groente en fruit in gevaar door personeelstekort


Door groot personeelstekort dreigt de oogst van Nederlandse bloemen, groente en fruit dit jaar in gevaar te komen. Uit onderzoek van LTO Nederland blijkt dat acht op de tien agrarische ondernemers problemen hebben door personeelsgebrek. De ondernemers- werkgeversorganisatie voor boeren en tuinbouwers wil dat de politiek snel regels versoepelt voor arbeidsmigranten van buiten de EU. “Anders wordt het een heel moeilijk verhaal.”

Gigantisch personeelstekort

De arbeidsmarkt in Nederland is momenteel zeer krap. Nog meer dan voorgaande jaren maken agrarische werkgevers zich grote zorgen over de beschikbaarheid van voldoende personeel en seizoenarbeiders voor teelt- en oogstwerkzaamheden. Volgens LTO Nederland kampt maar liefst 84% van de agrarische werkgevers met tekort aan teelt- en oogstmedewerkers.

Structureel probleem

Bestuurder van LTO Nederland, Eric Douma, noemt het een structureel probleem, ook als de werkgelegenheid toeneemt. De uitstroom neemt toe en de instroom vanuit andere Europese landen neemt af. De agrarische ondernemers concurreren niet alleen met andere sectoren die ook met personeelstekort kampen, maar ook met andere landen. Zo neemt de instroom van Oost-Europese werknemers af door toenemende welvaart in andere landen binnen de EU. Werken in West-Europa wordt daardoor als minder noodzakelijk en minder aantrekkelijk gezien.

NWH Jobs al jaren actief in de agrarische sector

NWH jobs is van oudsher sterk vertegenwoordigd in de agrarische sector. Nog steeds bedienen wij vele werkgevers in deze branche. Ook wij zien de vraag naar personeel gigantisch groeien en doen wij er alles aan om onze klanten zo goed mogelijk te ontzorgen. Wij kennen de sector en werkzaamheden als geen ander. NWH jobs zorgt voor ervaren en hardwerkende seizoenarbeiders voor kwekerijen, telers en overige bedrijven in de land- en tuinbouw. Van planten oogsten en sorteren tot inpakken en het verzendklaar maken van het product.

Flexibel personeel nodig in de agrarische sector?

Bent u op zoek naar flexibel personeel en een betrouwbare partner? NWH Jobs staat voor u klaar. Wij hebben een goed samenwerkingsverband met diverse werving- en selectiebureaus in Polen en Slowakije. Daarnaast hebben wij zelf ook twee wervingsbureaus in Polen. Het hele jaar door verzorgen wij geschikte uitzendkrachten voor onze klanten. Afhankelijk van uw wensen selecteren wij voor u de juiste kandidaten. Bent u benieuwd naar meer informatie of wilt u een kennismakingsgesprek met ons inplannen? Neem contact met ons op.

Bron: Telegraaf

Laatste nieuws