Nieuws


Image

NWH Jobs nu ook actief buiten de Duin- en Bollenstreek


INTERVIEW MET DENNIS VAN WIERINGEN

Ruim 15 jaar geleden begonnen broers Jacco en Dennis het uitzendbureau NWH Jobs in Noordwijkerhout, al gauw hadden ze een gevestigde naam bij agrarische bedrijven in Noordwijkerhout en omgeving. Langzamerhand kwamen er steeds meer bedrijven in de Duin- en Bollenstreek bij. Vandaag de dag rijden de herkenbare personenauto’s en busjes vol gemotiveerde uitzendkrachten ook buiten de Duin- en Bollenstreek én zijn ze ook actief in verschillende sectoren. Hoe is dat zo gekomen? En welke ambities hebben de broers op dit gebied? In een interview vertelt Dennis van Wieringen hier meer over.

Wat heeft ervoor gezorgd dat NWH Jobs steeds meer klanten kreeg buiten de Duin- en Bollenstreek?

“Met onze goede naamsbekendheid in de Duin- en Bollenstreek werd het tijd om onze doelstelling aan te passen. We gingen op zoek naar werk in andere sectoren om zo tijdens dal periodes toch volop te kunnen draaien. Dat zorgde er vanzelf voor dat we bij bedrijven buiten de Duin- en Bollenstreek terecht kwamen. We zijn zelf, voornamelijk Jacco, actief potentiële klanten uit andere sectoren gaan benaderen. Doordat we ergens aan de slag gingen, werden automatisch onze auto’s, fietsen en busjes in die plaats zichtbaar. Dat zorgde er weer voor dat de olievlek vergroot werd. Het balletje ging ook buiten de Duin- en Bollenstreek rollen.”

Heeft deze groei van klanten buiten de Duin- en Bollenstreek invloed gehad op de groei en ontwikkeling in het algemeen van NWH Jobs?

“Zeker, doordat je actiever wordt in andere sectoren zijn er andere klantvragen en eisen en daardoor zijn we flink gaan groeien. We namen het besluit om ABU-lid te worden, hét keurmerk in de uitzendbranche. Dit lidmaatschap met bijbehorende audits heeft binnen onze organisatie voor een kwaliteitsimpuls gezorgd en onze betrouwbaarheid is nu ook voor iedereen zichtbaar in de vorm van het ABU-keurmerk. Door deze ontwikkeling zijn wij ook goed in staat om te voldoen aan de eisen die klanten aan ons stellen.”

Hadden/ hebben jullie een strategie om klanten buiten de Duin- en Bollenstreek aan te trekken?

“De strategie kwam pas op den duur. In eerste instantie zochten we klanten in andere sectoren om zo onze daluren te vullen. Jacco heeft toen, en doet dat nu nog steeds, met heel actieve acquisitie klanten binnengehaald. Toen we daar actief mee bezig waren zijn we meerdere lijntjes gaan uitgooien en hebben we het bijvoorbeeld gemeld in businessclubs, hebben we het netwerk van ons personeel gebruikt en kwamen we via via in contact met potentiële klanten.”

Zijn er specifieke sectoren waar jullie je dan op richten? En hoe doen jullie dat?

“Productie-, food- en logistieke bedrijven zijn de bedrijven waar onze pijlen op zijn gericht. We benaderen zelf actief bedrijven en laten in onze communicatie via bijvoorbeeld social media weten dat we de capaciteit hebben om deze bedrijven te ontzorgen. Verder doet mond-tot-mond reclame het nog steeds goed en vallen ook onze vervoersmiddelen op.”

Zijn er voordelen aan het feit dat jullie nu ook actief zijn bij klanten buiten de Duin- en Bollenstreek?

“Ja, ons netwerk wordt steeds groter, we zijn steeds meer zichtbaar. Daardoor krijgen we vanuit andere regio’s ook meer verhuurders voor accommodaties. Dat is voor ons erg prettig, voorheen was dat namelijk erg lastig. Daarnaast is het een voordeel dat we onze uitzendkrachten meer keus kunnen bieden met diverse vacatures. Dat zorgt er vervolgens ook voor dat er meer mensen afreizen naar Nederland.” 

Welke uitdagingen zien jullie bij het bedienen van klanten buiten de Duin- en Bollenstreek?

“In het begin was het een uitdaging om dicht bij het werk geschikte accommodaties voor uitzendkrachten te vinden. Maar dat gaat nu steeds beter, onze naamsbekendheid blijft groeien wat ook de samenwerking met verhuurders ten goede komt.” 

Hoe zorgen jullie ervoor dat de kwaliteit van jullie dienstverlening wordt behouden ondanks de groeiende geografische spreiding?  

“Wij werken met een straal van 25km van ons kantoor in Noordwijkerhout tot aan de klant. Hierdoor blijft het voor ons behapbaar. Daarnaast voldoen wij aan verschillende soorten keurmerken en certificeringen waardoor we onze processen waarborgen en onze kwaliteit behouden. Hoe groter je wordt als organisatie hoe meer verplichtingen en eisen je krijgt, maar daardoor bewaken we wel de kwaliteit van onze dienstverlening.”

Hoe ervaren de uitzendkrachten het werken bij klanten buiten de Duin- en Bollenstreek?

“Onze uitzendkrachten ervaren het positief. Ze zijn tevreden. Voor hen maakt het niet uit waar ze wonen, zolang de woningen goed zijn en de reistijd met fiets of auto van huis naar werk beperkt blijft. Daarnaast is het voor uitzendkrachten mogelijk om door het diverse aanbod aan vacatures een baan te kiezen die hen echt leuk lijkt. Ook krijgen ze de mogelijkheid om zich te ontwikkelen, dat is erg interessant voor ze.”

Welke ambities hebben jullie nog voor de toekomst?

“Onze ambitie is om nog meer klanten te bedienen buiten de agrarische sector. Op die manier kunnen we het voor uitzendkrachten interessanter maken en zorgen voor een gevarieerd aanbod aan vacatures. Ons doel is dat de uitzendkrachten voor langere periode verbonden blijven, we klanten optimaal blijven ontzorgen en we gedurende het hele jaar door onze dienstverlening constant kunnen uitvoeren.”

Kunnen bedrijven de komende periode gebruikmaken van jullie dienstverlening?

“Zeker! Wij zorgen graag voor de juiste match op elk gewenst moment. Klanten ontzorgen en samen voor het beste resultaat gaan is waar wij ons elke dag voor inzetten. Wij staan altijd open voor samenwerkingen. Neem gerust contact met ons op. Wij kijken ernaar uit om de mogelijkheden te bespreken.”

Laatste nieuws