Nieuws


Image

NWH Jobs helpende hand voor logistiek- en productiesector


Interview met Jacco van Wieringen

De connectie met de Duin- en Bollenstreek is groot voor NWH Jobs. Niet alleen het kantoor is er gevestigd, maar ook het eigen netwerk en de connecties met de lokale bedrijven bevinden zich in de regio. In 2007 begon NWH Jobs met het ontzorgen van voornamelijk agrarische bedrijven, maar ondertussen zijn ze actief bij veel meer bedrijven en ook buiten de Duin- en Bollenstreek. Van grote tot kleine bedrijven en binnen verschillende sectoren. Zo zijn de veelzijdige en enthousiaste uitzendkrachten ook actief in de logistiek– en productiesector. Hoe is dat gekomen? En wat kan NWH Jobs in deze sectoren betekenen voor bedrijven? In een interview vertelt mede-eigenaar Jacco van Wieringen hier meer over.

Hoe zijn jullie bij bedrijven in de logistiek- en productiesector terechtgekomen?

“Onze roots liggen in de agrarische sector. Daar zijn we gestart en hadden we snel een gevestigde naam en een mooi netwerk. Via via kregen we vervolgens aanvragen van bedrijven uit andere sectoren, zoals de logistiek- en productiesector. Dat was voor ons interessant, want door met bedrijven uit andere sectoren samen te werken, konden we onze medewerkers jaarrond inzetten. In het voorjaar en de zomerperiode in de agrarische sector en vervolgens voor de rest van het jaar in andere sectoren. Naast het feit dat we werden benaderd door bedrijven gingen we ook zelf actief bellen naar bedrijven waarin wij een potentiële samenwerking zagen. We legden de uitbreiding naar de logistiek- en productiesector ook bij onze wervingskantoren neer, zodat zij tegelijkertijd de juiste mensen konden vinden. Inmiddels zijn we al enkele jaren actief in beide sectoren en werken er dagelijks enthousiaste uitzendkrachten bij mooie bedrijven.”

Welke uitdagingen zijn er voor bedrijven in deze sector en hoe kunnen uitzendkrachten van NHW Jobs helpen om deze uitdagingen aan te pakken?

“Er is in deze sectoren nog steeds een te kort aan mensen. Men kan vandaag de dag gemakkelijk aan een andere baan komen. Bij NWH Jobs haken we in op deze uitdaging. De vraag naar goed en betrouwbaar personeel in deze sectoren blijft groeien. Dankzij onze veelzijdige en enthousiaste uitzendkrachten is er altijd wel een match voor de bedrijven in deze sectoren en kunnen wij flexibel inspelen op de vraag.”

Voor welke verschillende functies uit deze branches zetten jullie uitzendkrachten in?

“Behoorlijk wat functies… Denk hierbij aan allerlei productiewerkzaamheden als werk aan de loopband, inpakken, verpakken en het verzendklaar maken van goederen. In de logistiek zijn onze uitzendkrachten werkzaam als orderpicker, lader/losser, heftruckchauffeur of distributiemedewerker.”

Wat zijn de voordelen voor bedrijven in deze sector van het werken met uitzendkrachten via NWH Jobs, in vergelijking met het in dienst nemen van vast medewerkers?

“Er zijn bij bedrijven in de logistiek en productie vaak piekmomenten en op die momenten kunnen wij ze goed helpen. Zodra de vraag er is, kunnen wij meteen schakelen. Een voordeel is dat bedrijven echt helemaal worden ontzorgd als ze met ons samenwerken. Wij regelen niet alleen betrouwbare en hardwerkende uitzendkrachten, maar je krijgt als opdrachtgever ook een vast aanspreekpunt waardoor het contact gemakkelijk en laagdrempelig is. Bovendien voldoen wij aan alle benodigde certificeringen, dat is wel zo fijn samenwerken. Benieuwd naar onze werkwijze? Daar vertellen we op de website meer over.”

Zien jullie kansen en uitdagingen in de productie- en logistieksector voor de toekomst?

“Zeker. De vraag naar flexibel personeel in deze twee sectoren wordt alleen maar groter. Daar willen we goed op in blijven spelen. Daardoor groeien we mee om te zorgen dat we kunnen blijven ondersteunen. We zien ook dat onze uitzendkrachten met veel enthousiasme en plezier in deze sectoren werken. Daarnaast zullen bedrijven in de toekomst wellicht een automatiseringsslag maken, waardoor het werk anders wordt. Maar in deze sectoren blijft het voorlopig nog nodig om die machines te bedienen en te ondersteunen en zijn uitzendkrachten bij lange na nog niet te missen.”

Wat maakt voor jullie een samenwerking met een bedrijf in deze sector tot een succesvolle samenwerking? En hoe houden jullie die goed?

“Wij ontzorgen de klant. We hebben korte lijnen, er is 24/7 bereikbaarheid en als er iets is dan proberen we het altijd à la minute op te lossen. Op deze manier heeft een klant zo min mogelijk omkijken naar zaken rondom de samenwerking. Daarnaast denken we echt met klanten mee en kijken we altijd waar we het nóg beter kunnen doen. Ook blijven we contact houden met klanten en gaan we langs om up to date te blijven en te kijken hoe we kunnen helpen. We bespreken vooraf hoe seizoenen eruit gaan zien en maken zo passende plannen en afspraken om de klant optimaal te ondersteunen. Onze samenwerking is succesvol als iedereen tevreden is.”

Het laatste kwartaal van een jaar staat bekend als een drukke periode voor de productie- en logistieksector. Hoe zien jullie dat? Kunnen jullie bedrijven nog helpen?

“Klopt, richting einde van het jaar is er inderdaad een piekperiode voor deze bedrijven. Juist in deze periodes zijn wij er om te helpen! Ook voor het laatste kwartaal van dit jaar hebben we veel goede mensen beschikbaar. Samenwerken? Neem gerust contact met mij op. Wij kijken graag samen hoe we jou kunnen ontzorgen.”

Laatste nieuws