Nieuws


Koningsdag Noordwijkerhout NWH Jobs

Koningsdag in Noordwijkerhout: een kleurrijk festijn in de Bollenstreek


Op 27 april viert Nederland weer Koningsdag, een dag van nationale feestvreugde en kleurrijke vieringen. We vieren op deze dag de verjaardag van de Koning maar de dag staat vooral in het teken van samenzijn. Voor wie Koningsdag op een authentieke Hollandse wijze wil ervaren, biedt de Bollenstreek, met de bloeiende tulpenvelden, het strand en de duinen, de perfecte settting. Noordwijkerhout belooft weer een bruisende dag vol activiteiten. Als echt Noordwijkerhouts bedrijf vertellen we je graag wat je op Koningsdag in het dorp kunt verwachten.

Feestelijke activiteiten

In de pittoreske dorpen van de Bollenstreek worden traditionele festiviteiten georganiseerd. Dat begint in vele dorpen al met een feest tijdens Koningsnacht. Op de dag zelf kun je Koningsmarkten bezoeken, diverse activiteiten doen en genieten van livemuziek en allerlei lekkernijen.

Programma in Noordwijkerhout

In Noordwijkerhout wordt Koningsdag dit jaar weer georganiseerd door de Oranje Vereniging. Het feest begint op 26 april vanaf 21:00 uur met Koningsnacht in Café van der Geest. Op Koningsdag zelf ziet het programma er als volgt uit:

  • 07:00 uur: Feestelijk Vlagvertoon
  • 08:00 – 15:00 uur: Koningsmarkt rondom De Witte Kerk
  • 10:30 uur: Lintjesfeest voor genodigden in De Witte Kerk
  • 11:00 uur – 19:30 uur: Koningspop op De Steeg
  • 11:00 uur: Golf op z’n Durps, straatgolf
  • 14:00 uur: KoningsBingo in Puyckendam
  • 14:00 uur: Koningsdrive in De Parade

Het uitgebreide programma bekijken? Neem een kijkje op de website van de Oranje Vereniging.

Vier Koningsdag in de Keukenhof

De Keukenhof is ook open tijdens Koningsdag en omdat het eind april is, is het ook een perfecte tijd om de tulpen te bewonderen. De bloemen staan in volle bloei en ook de tulpenvelden rondom het bloemenpark. Het is leuk voor jong en oud.

Fijne Koningsdag!

Koningsdag in de Bollenstreek belooft weer een dag vol plezier en vermaak. Elk dorp heeft een scala aan activiteiten gepland. Wij wensen iedereen een mooie, feestelijke en vooral gezellige Koningsdag toe.

Laatste nieuws