Nieuws


Image

Interview met Dennis van Wieringen over veranderingen in de uitzendbranche – Deel 2


In het eerste deel van dit interview vertelt mede-eigenaar Dennis ons welke veranderingen van de afgelopen vijftien jaar binnen de uitzendbranche en bij NWH Jobs hebben plaatsgevonden. In deel 2 kijken we naar de verschillende sectoren die NWH Jobs bedient en hoe dat is ontstaan. Wat heeft de meeste invloed gehad op de dagelijkse werkzaamheden? Hoe is de samenwerking met vastgoedeigenaren en gemeente voor huisvesting gegroeid? Én wat verwacht Dennis van de toekomst?

Zien jullie verschil in vraag naar uitzendkrachten in verschillende sectoren? Hoe speelden/spelen jullie daarop in?

“Van oudsher hadden we een kwekerij en lagen onze contacten in de agrarische sector. Daar zijn we ook in begonnen. Op een gegeven moment zagen andere bedrijven steeds meer fietsen en auto’s van NWH Jobs in de streek, wat ervoor zorgde dat we werden gebeld. De stap naar bijvoorbeeld productiebedrijven werd toen gemaakt. Ook gingen we zelf op zoek naar andere bedrijven die we kunnen bedienen. We zien de vraag bij huidige, nieuwe en potentiële klanten veranderen en daar proberen we altijd actief op in te spelen. We hebben een breed aanbod aan uitzendkrachten, ook meer gekwalificeerde uitzendkrachten die weer hele andere soorten functies kunnen invullen. Onze uitzendkrachten zijn heel divers.” 

Wat heeft de afgelopen jaren de meeste invloed gehad op jullie dagelijkse werkzaamheden?  

“De grootste positieve verandering is de automatisering geweest. Hierdoor konden we flink opschalen, alle processen inrichten en werkzaamheden gemakkelijker maken. De andere verandering die flink invloed heeft gehad, en nog steeds heeft, is de continu veranderende wet- en regelgeving. Daar hebben alle afdelingen binnen ons bedrijf mee te maken. Sinds 2015 is dat continu aan de orde en moeten we daarop inspelen. Het bijhouden en bijsturen is iets wat veel invloed heeft op onze processen en werkzaamheden.”

Wat doen jullie nu anders op het gebied van huisvesting voor uitzendkrachten ten opzichte van vijftien jaar geleden?

“Toen we vijftien jaar geleden begonnen, hadden we nog niet het juiste netwerk aan verhuurders en partners waardoor het in het begin wel eens lastig was. Door de jaren heen hebben we een sterk netwerk opgebouwd met de juiste partijen die er hetzelfde over denken als wij. Zij zien ook de meerwaarde van hoge kwaliteit woningen en goed onderhouden panden. Vandaag de dag hebben we voor onze huisvesting via ons partnerbedrijf FACI een keurmerk. Dit keurmerk toont aan dat de huisvesting voldoet aan de norm. Met onze huisvesting zitten we zelfs ruim boven de genoemde huisvestingsnorm omdat we fijne en goede huisvesting nou eenmaal erg belangrijk vinden. Daar zetten we ons elke dag voor in.”

Is de samenwerking met gemeenten veranderd?

“Vroeger hadden we bijna nooit contact met de gemeente. De laatste jaren hebben we meer contact met ambtenaren en wethouders. Dat was erg waardevol. We zitten nu een paar keer per jaar om de tafel met gemeenten waarbij we ze actief bijpraten over wat we doen of waar we tegenaanlopen.”

Als het gaat om samenwerking met vastgoedeigenaren, wat voor veranderingen zien jullie daarin?

“Dat netwerk is flink gegroeid. Dat komt mede door onze werkwijze. Wij nemen namelijk ook een stukje uit handen voor vastgoedeigenaren, vooral op het gebied van onderhoud en reparatie. Dankzij ons team van partnerbedrijf FACI kunnen wij heel adhoc actie ondernemen. Als er iets is bij een woning gaat het team erheen en kijken we of wij dit kunnen oplossen. Hierdoor ontlasten we eigenaren met dit soort zaken. Ontzorgen vinden wij heel belangrijk.”

Welke veranderingen binnen de uitzendbranche zien jullie in de toekomst?

“De grootste verandering gaat 1 januari 2025 in. Een verplichte certificering voor uitzendbureaus. Deze certificering komt er om malafide uitzendbureaus tegen te gaan en uitzendkrachten beter te beschermen. Om in aanmerking te komen voor een certificaat moet een uitzendbureau laten zien dat het zich aan de regels houdt. Nu hebben wij alle certificeringen en zien wij geen problemen om het certificaat te behalen, maar voor de branche is het een flinke verandering.

Verder zien we ook dat de norm voor huisvesting steeds strenger wordt om de kwaliteit te verhogen. We wachten af wat er op dat gebied gaat veranderen.

Eén ding is zeker: de uitzendbranche staat niet stil. Het is voor ons als uitzendbureau elke dag weer aanpassen, bijschaven en schakelen. Dat maakt het soms lastig, maar in ieder geval nooit saai. We zijn continu in beweging!”

Heb je een vraag? Laat het ons weten

Ben je benieuwd naar meer informatie? Of heb je een vraag? Laat het gerust weten en neem contact op met Dennis via dennis@nwhjobs.nl.

Laatste nieuws