Nieuws


Dennis van Wieringen

Interview met Dennis van Wieringen over de samenwerking met wervingsbureaus in Polen en Slowakije – Deel 1


Om de beste mensen in te zetten is het belangrijk om eerst de beste mensen te selecteren. Onze zorgvuldige werving- en selectieprocedure zorgt voor betrouwbare en hardwerkende uitzendkrachten. Bij NWH Jobs hebben wij een eigen wervingsbureaus in Polen, maar daarnaast hebben we ook goede samenwerkingsverbanden met andere werving- en selectiebureaus in Polen en Slowakije. De wervingsbureaus doen de eerste selectie van de uitzendkrachten. Wij doen de rest. In een interview vertelt mededirecteur Dennis van Wieringen meer over deze samenwerkingen.

Hoe is de samenwerking met de bureaus in Polen en Slowakije tot stand gekomen?

“Door onze achtergrond in de kwekerij werkten wij al met Poolse uitzendkrachten en dat beviel goed. Wij zijn toen in contact gekomen met een Nederlandse man die een wervingsbureau heeft in Polen. Na het eerste telefoongesprek was ik enthousiast en ben ik naar Polen gereden. En vandaag de dag werken we nog steeds met dit wervingsbureau samen. De vraag naar uitzendkrachten bleef groeien waardoor we zelf naar ander bureaus zijn gaan zoeken. Na het maken van een selectie zijn we verschillende samenwerkingen aangegaan. We worden daarnaast regelmatig zelf benaderd door wervingsbureaus uit Polen en Slowakije. We kijken dan altijd of het interessant is om met elkaar samen te werken.”

Jullie hebben ook een eigen wervingsbureau, hoe is dat tot stand gekomen en waarom?

“Klopt, Kris kwam als uitzendkracht via ons werken en het contact met hem was altijd goed. Omdat de vraag naar uitzendkrachten bleef groeien en we ook graag zelf actiever op de markt in Polen wilden zijn, is het idee ontstaan om samen met Kris een wervingsbureau in Polen te beginnen. En dat is gelukt.”

Hoe ziet de samenwerking met de wervingsbureaus eruit?

“Wij sturen de vacatures op naar alle bureaus. Zij gaan zoeken, checken cv’s, achterhalen de motivatie en voeren de eerste gesprekken. We zijn als organisatie heel transparant naar alle bureaus en ze hebben allemaal gelijke kansen. We houden dagelijks contact en ze weten hoe wij te werk gaan. Die transparantie en eerlijkheid zorgt er vervolgens ook voor dat zij het fijn vinden om met ons te werken.”

Zijn er bepaalde maatregelen vanuit de overheid die het inhuren van internationale uitzendkrachten moeilijker maakt?

“Het is vrij verkeer van werknemers. Maar we vinden het belangrijk om alles op orde te hebben dus we faciliteren in huisvesting en onderhoud daarvan, vervoer, zorgverzekering en we regelen begeleiding als er zorg nodig is. Daarnaast hebben we diverse certificaten in ons bezit. Tot slot betalen wij voor internationale uitzendkrachten hetzelfde salaris als voor een werknemer uit Nederland in dezelfde functie. Het inhuren van een internationale uitzendkracht maakt het niet moeilijker, maar er komt wel meer bij kijken ”

In Slowakije werven jullie ook uitzendkrachten, maar waarom hebben jullie daar (nog) geen eigen wervingsbureau?

“We hebben in Slowakije goed contact met de bureaus waarmee we samenwerken. Daarnaast is Slowakije een stuk kleiner dan Polen. En doordat Slowakije onder Polen ligt kunnen we ook selectie doen vanuit onze bureaus in Polen. Kortom, een eigen wervingsbureau in Slowakije is (nog) niet nodig.”

Hoe waarborgen jullie de kwaliteit van medewerkers als de selectie door samenwerkende bureaus wordt gedaan?

“We zijn open, transparant en duidelijk naar onze bureaus en daardoor weten zij goed wat wij willen. De bureaus voeren meerdere gesprekken met een kandidaat, waardoor we erachter komen of iemand écht gemotiveerd is. Bovendien begeleiden de bureaus de kandidaat, leggen ze alles uit over Nederland en zijn ze erg betrokken. Daardoor weet de kandidaat wat hem/haar te wachten staat. De bureaus hebben dus een belangrijke taak, want zij doen niet alleen de eerste selectie, maar ook de voorbereiding op werken in Nederland. “

Hoe zorgen jullie ervoor dat de wensen van de opdrachtgevers in Nederland duidelijk zijn bij de wervingsbureaus in Polen en Slowakije?

“We nodigen de mensen van de wervingsbureaus regelmatig uit in Nederland. Dan kunnen we goed uitleggen wie wij zijn, wat we doen en bij welke klanten/bedrijven de kandidaten terecht komen. Hierdoor krijgen de wervingsbureaus zelf een goed beeld en op die manier kunnen zij dat het beste overbrengen op de kandidaten.”

Benieuwd naar meer? Lees binnenkort verder in deel 2

In deel twee van dit interview vertelt Dennis meer over internationale uitzendkrachten, kritiek uit de media, ontwikkelingen en de toekomst. Houd onze website en social media in de gaten voor het vervolg. Heb je een vraag of ben je benieuwd naar meer informatie? Neem gerust contact op met Dennis via dennis@nwhjobs.nl.

Laatste nieuws