Nieuws


Dennis van Wieringen

Interview met Dennis van Wieringen over de samenwerking met wervingsbureaus in Polen en Slowakije – Deel 2


Om de beste mensen in te zetten is het belangrijk om deze eerste te selecteren. Onze zorgvuldige werving- en selectieprocedure zorgt voor betrouwbare en hardwerkende uitzendkrachten. Bij NWH Jobs hebben wij eigen wervingsbureaus in Polen en daarnaast hebben we ook goede samenwerkingsverbanden met andere werving- en selectiebureaus in Polen en Slowakije. In het 1e deel van het interview met mededirecteur Dennis van Wieringen hebben we het uitgebreid gehad over de samenwerking met de wervingsbureaus en hoe zij te werk gaan. In deel twee gaan we nog verder in op de relatie met de bureaus, de internationale uitzendkrachten, kritiek uit de media, ontwikkelingen en de toekomst. Lees gauw verder. 

Hoe houden jullie de relatie met de wervingsbureaus goed?

“Ik ga elke twee maanden langs. Het onderhouden van goed contact is erg belangrijk. Het feit dat wij de mensen van de wervingsbureaus actief uitnodigen om bij ons in Nederland langs te komen, draagt ook bij aan de relatie. Daarnaast zijn onze lijnen kort, gaat er iets fout? Dan lossen we dat snel op. Een factuur wordt nagenoeg op dezelfde dag betaald. Onze samenwerking bestaat uit transparantie, korte lijnen, en goede communicatie. Betrouwbaar zakendoen, daar staan we voor. Met één van de bureaus werken we bijvoorbeeld al vanaf het begin samen, dat is nu al zo’n 15 jaar. Tot slot is het voor de bureaus heel prettig dat de uitzendkrachten bij ons goed werk, goede huisvesting en goede begeleiding krijgen. Wanneer dit niet het geval zou zijn, hangen uitzendkrachten snel bij de bureaus aan de lijn, dat zou de samenwerking kunnen beïnvloeden.”

Zijn er nog andere landen waarmee jullie een samenwerking (in de toekomst) aan kunnen gaan? Zien jullie een trend in internationale uitzendkrachten uit bijvoorbeeld Oekraïne of een ander land uit Europa?

“We zien inderdaad wel wat beweging rondom uitzendkrachten uit andere landen. Bijvoorbeeld uit Spanje. Momenteel loopt er een pilot met mensen uit Spanje. We zitten nog in de beginfase maar het zijn zeker belangrijke ontwikkelingen in de uitzendbranche. Verder proberen wij mensen uit Oekraïne te helpen. Dat doen we niet alleen met huisvesting maar we helpen hen ook aan een baan.”

In de media komen buitenlandse uitzendkrachten en uitzendbureaus die werken met buitenlandse wervingsbureaus negatief in het nieuws. Hebben jullie last van dit ‘imago’?

“Je ziet misstanden in de media voorbijkomen en daar worden we wel eens op aangesproken. Dat maakt ons erg boos. Wij willen graag laten zien dat het goed kan gaan. Daar doen wij veel voor. Als je dan wordt vergeleken met een con-collega die het niet op orde heeft, dan is dat heel frustrerend. We nodigen daarom iedereen uit, wij hebben als uitzendbureau geen geheimen, we zijn open en transparant. Dus ja, het is zeker jammer dat er wel eens negativiteit is. Daar hebben we last van.”

Hoelang kun je als uitzendbureau nog gebruik maken van internationale uitzendkrachten? We zien natuurlijk ook de vraag naar arbeidskrachten in Polen zelf stijgen en de arbeidsomstandigheden worden langzaamaan ook wat beter. Willen ze hun thuisland in de toekomst nog wel verlaten?

“Voor nu zien we geen terugname van uitzendkrachten uit Polen. Wellicht gebeurt dat op langere termijn. Maar dan komen er vast uitzendkrachten van andere nationaliteiten richting ons land.  Zolang er schaarste in Nederland is, zijn wij ervan overtuigd dat er in de toekomst een samenwerking met andere landen tot stand zal komen. Als de nood hoog is blijven uitzendkrachten nodig. We zien bijvoorbeeld nu ook al dat er verpleegsters uit de Filipijnen worden ingezet.”

Met alle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, een tekort aan goede werknemers, de vergrijzing, een energiecrisis en onzekere tijden, wat betekent dat voor de uitzendmarkt? En specifiek voor NWH Jobs? Hoe zien jullie de toekomst met internationale uitzendkrachten?

“Als NWH Jobs zien we de toekomst positief tegemoet. Bepaalde sectoren hebben nu meer last van de huidige ontwikkelingen dan andere, maar over het algemeen is er nog steeds vraag naar arbeidskrachten. Je moet als uitzendbureau altijd rekening houden met bepaalde zaken, daarom zijn we actief in diverse sectoren waardoor we risicospreiding hebben en niet afhankelijk zijn van één sector. Voorlopig werken wij, samen met onze samenwerkende wervingsbureaus, met heel veel enthousiasme en energie aan werk.”

Heb je een vraag? Laat het ons weten

Ben je benieuwd naar meer informatie over onze samenwerking met de wervingsbureaus of heb je een vraag? Laat het gerust weten en neem contact op met Dennis via dennis@nwhjobs.nl.

Laatste nieuws