Nieuws


De werkdag van Jessica NWH Jobs

De (werk)dag van… Jessica


Bij NWH Jobs werken we met een team enthousiaste collega’s. Met zijn allen zetten wij ons dagelijks in voor onze klanten en uitzendkrachten. Iedereen heeft zo zijn kwaliteiten, kennis en kunde en doet waar hij of zij goed in is.

Vandaag volgen we de dag van onze nieuwe collega Jessica. Zij is sinds kort werkzaam bij NWH Jobs en versterkt het verkoopteam. Wij zijn heel blij dat Jessica er is en laten je graag met haar kennismaken. Daarnaast vertelt ze je hoe haar werkdag bij NWH Jobs verloopt.

Hoe ben je bij NWH Jobs terecht gekomen?

“Ik was hiervoor werkzaam bij Solutions Uitzendbureau, ook onderdeel van Home of People, en op aanbeveling van mijn leidinggevende heb ik de overstap gemaakt naar NWH Jobs. Voorheen was de acquisitie, klantbeheer en relatiebeheer in handen van een van de voormalig eigenaren van NWH Jobs samen met mijn collega Jack van Grieken, maar met de ambitie om te groeien, was er behoefte aan versterking voor het verkoopteam. Tijdens de kerstborrel van Home of People heb ik al mijn toekomstige collega’s van NWH Jobs ontmoet. Ook heb ik een kijkje achter de schermen genomen tijdens een soort snuffelstage. Het bedrijf sprak me meteen aan, hoewel NWH Jobs een totaal andere dynamiek heeft dan ik gewend was, voelde het als een perfecte match. De unieke bedrijfscultuur en aanpak spraken me aan en gaven me het vertrouwen dat ik hier op mijn plek ben.”

Wat is jouw functie bij NWH Jobs?

“Ik ben Sales- en accountmanager, en verantwoordelijk voor de acquisitie, klant- en relatiebeheer.”

Kun je wat meer vertellen over je achtergrond en ervaring? Hoe pas je deze ervaring toe in je rol bij NWH Jobs?

“Ik heb al ruim 12 jaar ervaring in de uitzendbranche en altijd een salesfunctie bekleed. Voorheen ben ik werkzaam geweest in de groente- en fruitsector, waar ik ook altijd met uitzendkrachten heb gewerkt. Bij NWH Jobs kan ik deze ervaring op sommige momenten en verschillende manieren toepassen.

Enerzijds zet ik mijn kennis in om klanten te adviseren efficiënter te werken. In een tijd waarin alles duurder wordt, is het cruciaal om het verschil te maken op het gebied van efficiëntie.

Anderzijds, werkt NWH Jobs met branches die ik nog niet ken. Het betreden van deze nieuwe branches geeft me de kans om mijn kennis verder uit te breiden en nieuwe inzichten op te doen. Door bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken te nemen, leer ik voortdurend en pas ik mijn ervaring toe om waarde toe te voegen aan onze dienstverlening bij NWH Jobs. “

Hoe begint jouw werkdag?

“Op maandag begin ik meestal op kantoor in Noordwijkerhout om samen met de collega’s de weekstart bij te wonen. De andere dagen van de week beginnen verschillend. De ene keer bij een (potentiële) klant en de andere keer op een netwerkevent.”

Welke verschillende werkzaamheden voer je uit op de dag?

“Op een werkdag bezoek ik klanten voor evaluaties, het opvolgen van actiepunten, en het benaderen en ontmoeten van potentiële nieuwe klanten. Daarnaast onderhoud ik ook veel contact met collega’s en bezoek ik diverse netwerkbijeenkomsten om ons bereik te vergroten.”

Zijn er bepaalde projecten waar je enthousiast over bent?

“Zeker weten! Recent hebben we een salesweek gehad samen met veel collega’s van alle afdelingen binnen NWH Jobs en in nauwe samenwerking met het marketingteam van Home of People. Gedurende drie dagen gingen we in twaalf teams op pad, waarbij we in duo’s, veel bedrijven hebben bezocht. Met als thema “Spring met ons de lente in” brachten we een bijpassende lente-attentie. Een bijzonder leuke ervaring die een nieuwe dynamiek met zich meebracht, waarbij we onze collega’s op een andere manier leerden kennen. Het was een kans om een dag in de schoenen van een salesmanager te staan, waarbij zelfs collega’s die normaal gesproken niet in de verkoop zitten, de kans kregen om hun verkoopvaardigheden te ontwikkelen. Voor mij dus erg leuk om dit aan mijn collega’s te laten zien. We hebben concrete voorstellen kunnen presenteren en veel follow-ups kunnen doen. Een mooi resultaat en onder het genot van een gezellige borrel hebben we de week met elkaar afgesloten.”

Werk je veel samen met collega’s? En hoe vind je dat?

“Ik werk regelmatig samen met mijn collega’s Jack en Lotte. Daarnaast schakel ik ook met het planning- en supportteam. Maar we kunnen uiteraard ook niet zonder onze administratieafdeling en ons partnerbedrijf Faci. Soms bundelen we onze krachten bij het opstellen van een tender. De samenwerking is erg prettig, het is waardevol om ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren om dingen op een andere manier aan te pakken.”

Hoe ziet je pauze eruit?

“Dat verschilt en is ook afhankelijk van mijn agenda. Maar ik probeer wel elke donderdag op kantoor te zijn tijdens lunchtijd. Op die dag hebben we altijd een gezamenlijke lunch en de derde donderdag van de maand is snackdag.”

Wat vind je het leukst aan jouw werkdag en waarom vind je dat?

“Het allerleukste vind ik uitdagingen die er bij klanten zijn om te zetten naar iets positiefs. Daarnaast krijg ik natuurlijk veel energie van succes behalen, nieuwe klanten aan ons te binden maar vooral ook bestaande klanten behouden en kunnen blijven ontzorgen.”

Welke uitdagingen kom je tegen tijdens jouw werkdag?

“De grootste uitdaging in ons werk is dat we werken met mensen. Er is altijd wel iets dat niet gaat zoals gepland. De onvoorspelbaarheid geeft wel eens uitdagingen. Daarnaast bedienen wij ook klanten die weersafhankelijk zijn en dat zorgt ervoor dat we ook wel eens onverwachts moeten opschalen. Dat kan een flinke uitdaging zijn en vraagt ons snel te schakelen. Maar des te mooier als het ons allemaal lukt en de klant tevreden is.”

Hoe sluit je de werkdag af?

“Mijn werkdagen zijn erg verschillend. Het kan wel eens voorkomen dat ik een volle werkdag heb met alleen maar afspraken, dan werk ik ‘s avonds mijn administratie bij. Mijn werkdagen verlopen nooit hetzelfde, dus de afsluiting ook niet.”

Wat maakt werken bij NWH Jobs voor jou zo leuk?

“De diversiteit. Werken met mensen, relaties opbouwen en uitbouwen, daar krijg ik energie van. Daarnaast vind ik het bij NWH Jobs erg leuk om nieuwe branches te leren kennen en daar een netwerk op te bouwen en meer over te leren. Ik voel me erg welkom in het NWH Jobs team en de werksfeer is onwijs fijn. We doen veel uitjes met elkaar. Kortom NWH Jobs is een leuke plek om te werken!”

Laatste nieuws